Ha rendszeres krémezés mellett is kiszárad és húzódik a bőröd, lehet, hogy az arclemosód a ludas. Ne tetézd tovább a dehidratált állapotot!

A rendszeres arctisztítás nagyon fontos, és télen is elengedhetetlen, még akkor is, ha nem viselsz sminket. Viszont sokan pont ezzel a rutinnal ártanak a legtöbbet a bőrüknek, ha az arclemosójuk nem éppen a legkíméletesebb, vagy nem a bőrtípusuknak megfelelő összetevőket tartalmazza.

Ilyen esetben a mindennapos tisztítás egy ördögi kört indíthat el: a felhám veszíthet természetes zsír- és nedvességtartalmából, rugalmatlanná, fakóvá, szárazzá válhat, sőt, még a pH-egyensúlya is felborulhat. Ebben az állapotában nem tud védekezni a hideg, a szél, a káros szennyeződések, valamint a fűtött helyiségek száraz levegője ellen.

Egy ilyen láncreakció korai ráncosodást indíthat el, ez a veszély pedig nemcsak a száraz bőrtípussal rendelkezőket veszélyezteti. Ha folyamatosan szárító hatású anyagok érik, a zsíros bőr éppúgy irritációra hajlamos. Így nem kizárt, hogy még több pattanás jelenik meg a felszínén.

Az olajos alapú tisztítók nem csupán feloldják, hanem magukhoz vonzzák az arcon megtapadt szennyeződéseket, miközben nem terhelik meg a bőrt különféle kemikáliákkal. Attól sem kell félni, hogy a fénylő, olajos felhámot még zsírosabbá teszik: valójában kiegyensúlyozzák a faggyútermelést. Mivel a víz nem, de az olaj oldja az olajat, az efféle alapanyagú arctisztítók a pórusok mélyén rekedt zsírdugókat is eltávolítják. Így kevesebb lesz a látható, apró lyukacska az arc felszínén, valamint sokkal tisztább, ragyogóbb és simább lesz a bőrkép. Az olajbázisú arclemosók a tisztítás mellett ápolják és táplálják is az arcbőrt, sőt, elősegítik a hidratálókrémek mélyebb felszívódását.

  • Megosztás:
hirdetés