Bár a karácsony még nem kopogtat, már mindenhol láthatóak a dekorációk, már hallhatóak az ilyenkor kötelező slágerek, és mindenki elkezdett a maga módján készülni az ünnepre. A kozmetikai cégek előálltak az ajándékcsomagokkal, a fáradhatatlan bloggerek pedig körmöt festenek.

Karácsonyi minták

Rengeteg lehetőség van a dekorálásra, hiszen sok a minta és a motívum, melyet használni lehet, cukorka, hóesés, téli állatok, üveggömbök és ajándékok, magyalág, és ezeket persze lehet keverni is, bár a hétköznapokra ez talán egy picit túl sok.

A cukorpálcás körmöt talán a legkönnyebb elkészíteni. Először fesd ki fehérre, majd átlósan pirossal, különböző vastagságban, ahogyan a piros cukorszálak is futnak körbe.

A téli, havas ablakot idéző körmök sem nehezek, fesd fel az alapszínt, hagyd megszáradni. Ehhez választhatsz csillámos színt, de akár sötétkéket is, mintha téli éjszakára néznél. Ezután önts egy kevés fehér festéket egy kupakba vagy tálba, majd márts bele sminkszivacsot, és nyomdázz vele a körmök végére, nem kell, hogy szabályos formát kapj. Ezután fém körömpöttyözővel fess rá néhány fehér foltot.

A cuki, pingvines körmökhöz kell némi kézügyesség, de korántsem olyan nehéz, mint. Először jön a kék réteg, aztán a fekete. Ezután a fehér lakkal dolgozz. Fesd meg a pocakjukat, majd pöttyözővel a szemüket. Jöhet a sapka piros része, majd a lábak és a csőrök. Legutoljára a sapka prémje és bojtja.

Az utolsó képen látható körmök közül kettő matricás megoldással készült, az ajándékos és a hópelyhes. A magyalághoz vékony ecsetre lesz szükséged, illetve kézügyességre. Először fess két világoszöld foltot, majd sötétebbel csipkézd ki a szélét, végül pedig pöttyözővel fesd rá a bogyókat.

  • Megosztás:
hirdetés