Habár az utcán minden második szembejövő nő szőke, a természetesen világos haj egyre ritkább, pontosan ezért különleges ápolást igényel.

A kamilláról köztudott, hogy kis mértékben szőkítő hatása van, visszaadja a tincsek eredeti fényét és élénk színét, de emellett számos hajproblémára is megoldást nyújt.

A gyógynövény fertőtlenítő hatásának hála normalizálja az egyébként túlzott faggyúműködést a fejbőrön, azaz kiválóan alkalmazható zsírosodás ellen, emellett nyugatató hatásának köszöntehtően a korpával is leszámol.

Ha a kamilla hatását némi zsírosodást gátló teafaolajjal és hajvégápoló mézzel is tovább turbózod, igazi természetes csodaszert kapsz végeredményül, mely minden hajproblémával leszámol.

Kamillás pakolás

Hozzávalók:

  • 3 csésze kamillatea
  • 3 evőkanál méz
  • 3 csepp teafaolaj

A kamillateát hűtsd langyosra, majd add hozzá a mézet és addig kevergesd, amíg fel nem oldódik. Nem kell megijedni, a méztől egyáltalán nem válik ragacsossá a haj.

Csepegtesd bele a keverékbe a teafaolajat és dolgozd a tincseidbe. Tekerj egy törülközőt a fejedre és hagyd tíz percig rajta a pakolást, végül alaposan öblítsd ki a hajad. Természetesen az arányokat változtahatod aszerint, hogy milyen hosszú a hajzuhataggal rendelkezel.

A pakolást akkor is érdemes kipróbálni, ha nem vagy szőke, csak valamilyen hajproblémával küzdesz.

  • Megosztás:
hirdetés