A nagyon olcsón beszerezhető és sokoldalúan felhasználható kakaóvajat elődeink már évszázadok óta használják, ugyanis a testápolókkal ellentétben abban a pillanatban beszívódik a bőrbe, ahogyan hozzáér ahhoz. Utóbbi tulajdonsága miatt sokkal hatékonyabban hidratál, mint ez előre gyártott kencék, amire ilyen hideg, szeles időben különösen nagy szükség van.

Íme, egy házi, természetes kakaóvajas recept, mellyel a kirepedezett, kiszáradt bőrt megfelelő ápolásban részesítheted.

Kis kakaóvaj-mindentudó

A kakaóvajat az istenek eledeléből, azaz a kakaóbabból állítják elő, méghozzá préseléssel. A telítetlen zsírsavakban gazdag anyag nemcsak hidratálja a bőrt, hanem regenerálja, illetve óvja is azt, sőt, nyáron még az UV-sugarak ellen is hatásos védelmet nyújt, de szigorúan csak a naptej mellett. Emellett – ahogyan a csokoládé maga is – antioxidánsokban gazdag nyersanyagról van szó, vagyis lassítja a bőr öregedését, a ráncok és a barázdák megjelenését.

Ha ez a néhány érv nem elengedő ahhoz, hogy a kakaóvajat a mindennapi szépségápolási rituálé részévé tedd, akkor nem tudjuk, mi az. Próbáld ki adalékanyagoktól mentes, teljes mértékben természetes, házi testápolónkat, hidd el, nem bánod meg!

Kakaóvajas testápoló

Hozzávalók:

  • 30 g kakaóvaj
  • 30 g sheavaj
  • 15 ml jojobaolaj
  • 12 csepp tetszés szerinti illóolaj

A kakaóvajat gőz felett olvaszd meg, de vigyázz vele, mert már a test hőjétől is megolvad, így a gőz felett sem kell sokáig tartanod. Add hozzá a sheavajat, és keverd egészen addig, míg a két vaj teljesen eggyé válik. Csepegtesd bele az illóolajat és a jojobaolajat a keverékbe, és az egészet dolgozd össze. Töltsd a krémet egy tiszta, száraz üvegbe vagy régi, krémes tégelybe, és, ha kihűlt, zárd le. A testápoló akár két-három hónapig is használható.

  • Megosztás:
hirdetés