Ha órákat töltöttél a napon, hogy szert tegyél egy kis színre a nyáron, természetes, hogy nem szeretnéd elveszíteni a nehezen elért barnaságot.

Ahhoz, hogy a napcsókolta bronzos bőr tartós maradjon úgy, hogy szoláriumba se kelljen menned, elég, ha odafigyelsz az alábbi három apró, de annál fontosabb dologra.

Igyál és hidratálj

Minél szárazabb a bőr, annál gyorsabban hámlik, vagyis ahhoz, hogy a barna hámréteget életben tartsd, fontos a külső és a belső hidratálás is. Használj gazdag hidratáló krémet reggel és este, de ne vastagon kend fel, mert úgy nehezen szívódik be, elnehezíti a bőrt, és a felesleggel együtt távoznak a hámsejtek is. Továbbá igyál meg naponta legalább két, két és fél liter vizet.

Hanyagold a bőrradírt

A testradírozásnak számos előnye van, például megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől és eltávolítja az elhalt hámsejteket, ám ha a barnaság megőrzése a fő cél, ez nem lesz a hasznodra. A hámlasztás ugyanis felgyorsítja a szín elvesztését, hiszen éppen azt a réteget tünteti el, ami lesült a napon. Ha sokáig gyönyörködnél a nyári külsődben, egy ideig ne használj bőrradírt, és tusolás után a törölközővel se végezz dörzsölő mozdulatokat – inkább egyszerűen és itasd fel a vizet a testedről.

Egyél naponta répát és spenótot

Ezekben ugyanis sok a béta-karotin, amelynek festékanyaga a bőr hámrétegében lerakódva segít megőrizni a nyárias színt. Jó még erre a célra a sütőtök, a sárgadinnye és a mangó , de ne vicc túlzásba, nehogy sárgás árnyalatot kapjon a bőröd.

  • Megosztás:
hirdetés