Nálunk is egyre elterjedtebb a Himalája-só, melynek jótékony hatásai mind az étkezésben, mind a szépségápolásban alkalmazhatók.

A rózsaszínes kristályokból álló, Pakisztán területén bányászott kősó összetétele egészségesebb, mint a konyhasóé, és körülbelül 300 forintba kerül egy kiló belőle.

Lábszag ellen

A Himalája-sóból készült szappan, amit a legtöbb drogériában, patikában és bioboltban beszerezhetsz, rendkívül hatásos a lábszag ellen, mert elpusztítja a gombákat, így megszünteti a szag forrását. Ha te is küzdesz a problémával, minden tisztálkodáskor dörzsöld át sószappannal a lábad, és hamarosan érzed majd az eredményt.

Korpás hajra

A legtöbb enyhe bőrbetegségre és irritációra gyógyírt jelent a Himalája-sós kezelés, ezért, ha korpás a fejbőröd, érdemes egy teáskanálnyi sót keverned a samponba, amikor hajat mosol. Ez nemcsak az ekcémát szünteti meg, de a száraz bőr problémájára is megoldást jelent, mert bezárja a nedvességet.

Bőrradírként

A konyhasónál durvább szemű a Himalája-só, ezért kiváló bőrradírt készíthetsz belőle, mely nemcsak tisztító hatását fejti ki, de szabályozza a faggyútermelést, csökkenti a pattanások számát, feszesíti és nyugtatja a bőrt. Egy evőkanál olívaolajba keverj ugyanennyi – vagy egy kicsit több – sót, és finoman dörzsöld át vele az arcod hetente kétszer, majd mosd le, és hidratálj!

  • Megosztás:
hirdetés