A megfelelő hidratálás nagyon fontos a bőr egészsége és szépsége szempontjából, de sokan nem tudják, hogy ezzel is könnyen át lehet esni a ló másik oldalára.

Ha rendszeresen kenegeted az arcod, de zsíros a bőröd és pattanásokkal küzdesz, nagy valószínűséggel te is elkövetted ezt a hibát. Ismerd meg a tüneteket, és tudd meg, hogyan küszöbölheted ki a problémát!

A túlhidratálás jelei

A bőröd egészséges folyadék- és faggyútermelésének szabályozásához szükséged van a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémre. Ha azonban hiba csúszik a rendszerbe, idővel még a legszárazabb bőrnek is zsíros érzete lesz, majd megjelennek a szűnni nem akaró pattanások, mitesszerek.

Amennyiben te is ezt tapasztalod, és hiába radírozod az arcod, valamint a pattanás elleni szerek is hatástalannak bizonyulnak, nagy valószínűséggel beleestél a túlhidratálás hibájába. Szerencsére a dolog visszafordítható!

Mi okozhatja?

Leggyakrabban akkor következik be a túlhidratálás, ha nem illik a bőrödhöz a krém, amit használsz. Kattints ide, és töltsd ki a tesztet, melynek segítségével megtudhatod, milyen a bőrtípusod, és így ennek megfelelően vásárolhatsz majd kozmetikumokat. Ám még ez sem jelent garanciát a változásra: gyakran a túl sok krém felvitele okozza a túlhidratálást.

Ha még a használat után egy órával is fénylik a bőröd, és a tapintásán is érezni lehet rajta a krémet, tudhatod, hogy ez a helyzet. Használj kevesebbet a kencéből, és a felkenés után 5-10 perccel óvatosan itasd fel az esetleges felesleget a bőrödről egy zsebkendővel, vagy puha törlőkendővel. Ha ezeket betartod, nagy valószínűséggel hamarosan javul majd a helyzet a pattanásokat, mitesszereket és a zsírosodást illetően.

  • Megosztás:
hirdetés