Jó annak, akinek az éjszakai bulizás után lesz karikás a szeme, de, ha a mindennapi robottól, a kevés alvástól és a stressztől vagy egészen egyszerűen csak alkati sajátosságból ébredsz minden reggel táskákkal a szemed alatt, az már lényegesen bosszantóbb. Összeszedtünk néhány házi praktikát, amit a reggeli rohanásban is elvégezhetsz, így pár perc alatt éveket fiatalíthatsz a tekinteteden.

Nyugtató teafilter

Doktor Elizabeth Tanzi, a Washingtoni Dermatológiai Intézet igazgatóhelyettese szerint, ha természetes megoldást keresel a szem alatti táskák eltüntetésére, a teafilter a legjobb megoldás. A reggeli duzzanatot ugyanis a kitágult véredények okozzák, azonban, ha leforrázott és kihűlt teafiltereket teszel a szemed alá, azok gyorsítják a véredények összehúzódását.

A legjobb, ha a reggeli teádhoz használt filtert beteszed a hűtőszekrénybe, így biztosítva a másnap reggeli gyorssegélyt, mellyel elég pár percet relaxálnod – addig fejben összeszedheted az aznapi teendőidet, és rendezettebben, friss tekintettel foghatsz hozzá a napnak.

Szójatejes trükk

Doktor Jessica Wu, Los Angeles-i bőrgyógyász, a Feed Your Face című sikerkönyv szerzője szerint az is segít megszüntetni a reggeli duzzanatot, ha egy vattapamacsot hideg, nem édesített szójatejbe mártasz, majd ezt teszed néhány percre a szemedre.

A szójatej ugyanis antioxidánsokat és gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, viszont nincsenek benne tartósítószerek vagy más kémiai anyagok, melyek irritálhatnák a bőrödet, így a duzzanatok és a karikák is eltűnnek, a szem körüli érzékeny bőr pedig simább lesz.

A legegyszerűbb: a hideg kanál trükkje

Tarts egy kanalat a hűtőszekrényben, vagy mártsd reggel jeges vízbe, majd a domború felével óvatosan nyomd le a duzzanatot – doktor Amy Wechsler New York-i bőrgyógyász szerint az évtizedek óta népszerű praktika a leghasznosabb akkor, ha gyorsan kell eltüntetned a váratlan duzzanatot a szemed alól, például bulizás vagy egy kiadós sírás után.

  • Megosztás: