A gyantázás mindig nagy macera, akár kozmetikushoz jársz, akár bolti cuccal pőrésíted magad otthon. Ettől sem lesz örömteli a művelet, de legalább olcsón megúszod!

A cukorviasz egyre népszerűbb manapság, és azok közül, akik kipróbálták, sokan hangsúlyozzák, hogy össze sem lehet hasonlítani a kozmetikai gyantákkal, így inkább senki ne mossa össze a fejében a kettőt. Mert alapjaiban különböznek.

A cukorviasz természetes összetevőkből készül, használatakor nem szakadnak be, és nem nőnek visszafelé a szőrszálak, ugyanakkor kevésbé fájdalmas, mint a gyantázás, és nem okoz irritációt. Ami még vonzóbbá teheti – már ha lehet ezt mondani olyasvalamire, ami letépi a szőrt az emberről -, hogy olcsó, és bármikor, bármennyit készíthetsz belőle, mert nagyon egyszerű összedobni. Az összetevőket a kép alatt találod.

Amikre szükséged lesz:

  • 2 csésze fehér cukor
  • ¼ csésze citromlé
  • ¼ csésze víz

Miután egy edényben felforraltad az összetevőkből készített keveréket, közepes lángon kevergesd folyamatosan a főzetet, amíg el nem éri az aranybarna színt. Majd vedd le a tűzhelyről, öt percig pihentesd, azután vegyél ki belőle egy kanálnyit, és helyezd a hűtőbe. Nagyjából fél órán keresztül hagyd hűlni, majd tedd egy kis tálkába, és kezdheted a szőrtelenítést.

  • Megosztás:
hirdetés