Két, ütős összetevőjével ez a házi arcpakolás csodát tesz a problémás, zsíros vagy kombinált bőrrel. Számolj le a mitesszerekkel az aktív szén és a bentonit agyag erejével!

Az aktív szén tisztító, méregtelenítő hatását már a kozmetikai ipar is felfedezte magának. Egyre több fekete kencét dobnak piacra, melyek többségét zsíros bőrűeknek szánják. Az aktív szén ugyanis erős antibakteriális tulajdonsággal bír, ráadásul összegyűjti és semlegesíti a szervezetbe jutó méreganyagokat. A bentonit agyag a bőr gyógyírjaként is ismert, hiszen arcmaszkként ekcémás, zsíros, vegyes és aknés bőrtípusra ajánlott.

A fekete fejű kis mitesszerektől nem könnyű megszabadulni. Amikor a bőr faggyúmirigyei túl sok zsírt termelnek, a felesleges olaj pedig nem talál utat magának a bőrfelszín irányába, megül a pórusokban, és eltömíti azokat. A méreganyagok pedig nem tudnak szabadon távozni, mert telítődnek a pórusok. Az alábbi arcpakolás két nagyon ütős összetevővel harcol a bőrproblémák ellen, és másik előnye, hogy otthon is elkészítheted. Bár nem szokványos alapanyagokból lehet összeállítani, a szenet egészségügyi boltokból, az agyagot pedig bio üzletekből is beszerezheted, de internetről úgyszintén megrendelhetőek, például az Amazonról.

Szuper arcpakolás problémás bőrre

Összetevők:

  • 1/2 teáskanál aktív faszén
  • 1/2 teáskanál bentonit agyag – Bentonite Clay
  • ¼ teáskanál folyékony vagy nagyon puha kókuszolaj
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál víz

Minden összetevőt keverj össze egy kis tálban. Fontos, hogy ne használj fém eszközöket! A bentonit agyag ugyanis felszívja a fémet, ezáltal teljesen megváltozik a bőrre gyakorolt hatása. Vidd fel a pakolást az arcodra, de óvatosan kend szét a bőrödön, nehogy a ruhádra csöpögjön, mert az aktív szén sajnos foltot hagy. Tíz perc múlva mosd le langyos vízzel, és töröld át az arcod puha törölközővel.

Nem árt tudni:

Bár az aktív szén természetes anyag, előfordulhat, hogy érzékeny bőrön irritációt okoz. Érdemes előtte kipróbálni egy kis bőrfelületen, valahol a csukló környékén. Ajánlott hidratáló krémet használni a pakolás után, hiszen a szén nagyon sok méreganyagot von ki a bőrből, ezáltal az hirtelen kiszáradhat. Bőven elég, ha csak néhány hetente alkalmazod a pakolást. Egyszerre mindig egy adagot készíts el, mert nem állnak el sokáig az összetevők. Az agyag könnyen kiszárad, utána használhatatlan lesz a készítmény.

  • Megosztás:
hirdetés