A grépfrút illata nagyon finom, de amellett, hogy az orrodat kényezteti, más előnyös tulajdonságai is vannak a héjából kinyert illóolajnak. Energetizál, serkenti a nyirokkeringést és a bőr vérellátását. Mindezek pedig alkalmassá teszik arra, hogy isteni testradírt készíts belőle, ami kisimítja a bőrödet.

Testradír grépfrúttal

A bolti testradírok elég drágák, de feleannyi vagy akár harmadannyi pénzből is elő lehet állítani őket, és sok időbe sem telik, a hűtőben pedig elállnak még azok is, melyek friss levet tartalmaznak, mint például ez a grépfrútos.

Hozzávalók:

  • kókuszolaj
  • fehér cukor
  • 1 grépfrút
  • 10 csepp grépfrút illóolaj

A kókuszolajból és a cukorból ugyanannyi kell, számolhatsz egy-egy bögrényivel, ebből már elég sok kijön. Felesleges barna cukrot használni, semmivel nem jobb, mint a fehér. A cukrot és a kókuszolajat tedd egy aprítógépbe, vagy botmixerrel dolgozd össze. Jó, ha a kókuszolaj zsír formájában van épp. A megmosott grépfrút héját reszeld le, majd a levével együtt add a cukros keverékhez, és dolgozd át. Ha szeretnéd, hogy rózsaszínű legyen, tegyél bele egy kis céklalevet vagy esetleg piros ételfestéket – mi ezt az utóbbit nem ajánljuk, bár blogokon lehet találkozni az ötlettel.

  • Megosztás:
hirdetés