A méregdrága és káros anyagokat is tartalmazó ránctalanító krémek helyett próbáld ki az egyik legerősebb természetes fiatalító szert: a gránátalmaolajat.

Maga a gyümölcs is nagyon egészséges, de a magjából nyert olaj valóságos elixír a bőrnek, különösen akkor, ha az fáradt, igénybevett és ráncos.

Ránctalanítás gránátalmaolajjal

Számos tanulmány, többek között a Berkeley-i Kaliforniai Egyetem kutatása is alátámasztotta, hogy a gránátalmában minimum három különböző, erős, gyorsan felszívódó antioxidáns van, emiatt pedig az egyik leghatékonyabb természetes ránctalanítóként tartják számon.

Érdemes gránátalmaolajat beszerezned, mert önmagában, kis mennyiségben a bőrre kenve is öregedésgátló hatása van, pakolás alapanyagaként használva pedig többet teszel a bőr fiatalon tartásáért, mint bármelyik bolti arckrém. Ehhez keverj össze egy teáskanál langyos shea vajat ugyanennyi gránátalmaolajjal, majd vidd fel az arcbőrre, és 10-15 perc után mosd le!

A shea vaj szintén ránctalanító tulajdonsággal bír, így ez a két hozzávaló a lehető legjobb, ha a bőr kisimítása a cél. A gránátalmaolaj továbbá rengeteg C-vitamint tartalmaz, ami szintén elengedhetetlen az egészséges, ragyogó, fiatal bőr megőrzéséhez.

  • Megosztás:
hirdetés