A macskaszem smink hosszú ideje nagy népszerűségnek örvend, több formája létezik, és még egy darabig biztosan nem megy ki a divatból.

Legjobban a tusvonal formájával alakítható ki a macskaszem, ám ehhez rengeteg gyakorlás és kézügyesség kell. Most azonban mutatunk egy olyan technikát, mellyel bárki varázsolhat magának ilyen formájú szemeket.

Macskaszem egyszerűen

A következő művelethez használhatsz szemceruzát vagy szemhéjtust egyaránt. Biztosan emlékszel a matematika órákon használatos kacsacsőrre: most is ilyet kell rajzolnod.

A dolog lényege, hogy a kacsacsőr alsó szárához a felső szempillasor vonalát kell továbbhúzni, a felső szárat pedig a mozgó szemhéj tetejének vonalában kell megrajzolni.

A vonal vastagságát egyénileg változtathatod, kísérletezhetsz vele, hogy mi áll a legjobban. Ha azonban megvastagítod a kacsacsőr valamelyik szárát, a másikat hagyd vékonyan, különben nem mutat majd jól.

Így viseld!

Színezheted a szemhéjat valamilyen világos, csillámos szemhéjfestékkel a vonalakon belül, de bronzos és a szürkés árnyalatok is jól mutatnak hozzá. Használj pirosítót és szempillaspirált, hogy megtöltsd élettel az arcodat, egy átlátszó szájfénnyel vagy természetes színű rúzzsal pedig megkoronázhatod a sminket.

  • Megosztás:
hirdetés