Hasznos találmány a cukorgyanta, és, bár az elkészítése igényel egy kis kitartást, hosszútávon ez az egyik leghatékonyabb szőrtelenítési mód, ráadásul olcsóbban kijön, mint az üzletekben kapható gyanták.

Próbáld ki a következő alapreceptet otthon, melyen akár variálhatsz is ízlés szerint, hogy kikísérletezd a számodra tökéletes cukorgyantát.

Cukorgyanta házilag

Mivel a cukorgyantával gyökerestől téped ki a szőrszálakat, egy idő után gyérül a szőrzeted. Szerencsére a test érzékenyebb területein is használható, ráadásul nem sérti fel a bőr felső hámrétegét, és a szőrbenövéstől is kevésbé kell tartanod, mint más módszerek esetén. A cukorgyanta egyetlen hátránya, hogy nem a legkönnyebb és a leggyorsabb elkészíteni.

Erre lesz szükséged:

  • 8 rész kristálycukor
  • 1 rész citromlé
  • 1 rész víz

Keverd össze a vizet és a citromlevet egy lábosban, majd lassan adagold hozzá a cukrot. Közepes lángon főzd folyamatosan kevergetve addig, amíg világos, sárgás-aranybarnás színt kap. Fontos, hogy ne legyen sötét, mert akkor már túlfőzted.

Öntsd ki a kész cukorgyantát kisebb részekben tálakba, üvegekbe, de vigyázz, nehogy megégesd magad a forró anyaggal! Várj, amíg kellemesen langyosra hűl, és, amikor már könnyen bele tudsz nyúlni kézzel, az egyik tálat állítsd meleg vizes fürdőbe – így megőrzi a hőmérsékletét. Ha túlságosan kihűlne, mikróban rámelegíthetsz egy kicsit, de ne legyen forró!

Fontos, hogy a cukorgyantát a sima gyantával ellentétben a szőrnövekedéssel ellentétes irányban kell felkenni. Ezt a legkönnyebben egy fa spatulával teheted meg. Lehúzhatod textilcsíkkal a bőrödről, de, ha sikerül eltalálnod a tökéletes állagot, kend fel vastagabb rétegben a cukorgyantát, és várj vele egy kicsit – így önmagában is le tudod majd húzni.

A felesleget langyos, szappanos vízzel eltávolíthatod, a maradék gyantát pedig lefedett edényben eltarthatod a hűtőszekrényben akár egy hónapig is.

  • Megosztás:
hirdetés