A körömfestés jó móka, és lassan eljutunk oda, hogy már mindent megalkottak, mindent felfestettek a kezekre, így csak szemezgetni kell a jobbnál jobb ötletek közül. Facebook-oldalunkon nagy sikert aratott a csipkés, bordó körömfestés, ezért megnéztük, hogy a csipkefestésben milyen lehetőségek rejlenek.

Csipkekörmök

A finom, filigrán minták felfestése nem mindig egyszerű, ezért többféle technika is kialakult, olyan is, melyhez kézügyesség nem, csak precizitás szükségeltetik. A mintát élőben is felteheted, magyarán, egy apró csipkedarabot felapplikálhatsz a körmökre, majd ezt fixálod színtelen lakkal. Azt mondhatjuk, hogy ez a legautentikusabb módja.

Egyszerűbb azonban a nyomdás vagy a matricás módszert választani, hiszen a finom vonalakat felvinni sajnos nem egyszerű. Nemcsak azért, mert kézügyesség kell hozzá, hanem azért is, mert a festékkel nehéz dolgozni, bármilyen vékony ecsetet használj is hozzá. A jobb alsó képen látszik is, hogy messziről nézve szép a minta, de közelebbről szemlélve azért hagy kívánnivalót maga után.

A nyomdás módszert ezen a videón nézheted meg, sablont lehet kapni hozzá az interneten. A matricás módszer talán még egyszerűbb, csak ragasztani kell, illetve arra figyelni, hogy ne gyűrődjön meg a minta. Régebben az essence forgalmazott csipkés matricát, de jelenleg itthon nem találtunk, csak úgynevezett 3D-set, ami kicsit kiugrik a köröm felületéről. Simát innen lehet rendelni, feketében és fehérben. Körömdíszítő ceruzával is elkészíthető, ezt itt nézheted meg.

Ha pedig valaki szeretné megnézni, hogy kell felapplikálni a csipkedarabokat a körömre, akkor ide kattintson!

  • Megosztás:
hirdetés