Forradalmi újdonsággal rukkolt elő egy cég, jobban mondva újra divatba kívánnak hozni egy ősi módszert a bőr tisztítására, mégpedig a bőrkaparót. A régi Rómában a fürdőkben még nem használtak szappant, a testet olajokkal és egy speciális eszközzel tisztították, strigilnek nevezték, ami úgy működött, mint egy ablakmosó. A növényi olajok felpuhították a bőr legfelső rétegét, és így le tudták húzni a piszkot és az elhalt hámsejteket, a végén persze leöblítették magukat.

Most ezt a szokást kívánja újra divatba hozni egy ausztrál cég, ami Le Edge néven forgalmaz bőrkaparót. A picike eszköz műanyagból van, a vége fém, és úgy néz ki, mint a szőrtelenítő krémhez használatos spatula.

Minden bőrprobléma megoldása?

A cég természetesen úgy hirdeti a terméket, hogy minden bőrgondot megold, de azért ez nincs így. Valóban alapos tisztítást eredményezhet, de a puszta meleg víznél valószínűleg több segítségre van szükség. A vizes testet kókuszolajjal bekenve például sokkal szebb lesz az eredmény. Állítólag a pórusok méretét is csökkenti, de ez nem túl valószínű, hiszen azok adottak.

Előnye, hogy nem sérti fel a bőrt, mint egy testradír, ami mikrosérüléseket okozhat, viszont annál alaposabb.

A Daily Mail újságírója kipróbálta a terméket, és tetszett neki. Az arcán nem szívesen használta, de a teste többi részén látható eredményeket ért el vele, borotválás előtt a lábra kifejezetten ajánlja. A legjobban viszont annak örült, hogy megszüntette a grízes felkar tüneteit. Sokan szenvednek a keratosis pilaris nevű bőrbajban, ami egészségügyi gondot nem okoz, de nem túl szép.

Az Amazon.com-on megoszlanak a vélemények, de a többség szereti a terméket.

Otthon hogy old meg?

Az eszköz nem kerül sokba, és az Ebay-ről lehet rendelni is – otthon viszont lehet a már említett spatulával próbálkozni. Az eredeti szerkentyű vége fémből van, de óva intünk attól, hogy egy sima spaklival próbálkozz, mert ennek nincs lekerekítve a vége.

  • Megosztás:
hirdetés