Azt hiszem, végre rátaláltam az igazira: nem tökéletes, de már kinőttem a mesékből, úgyhogy nem vágyok a lehetetlenre, beérem a majdnem csodálatossal is. A Rossmann Synergen termékcsaládjának a tagjával, a koffeines bőrfeszesítő testápolóval egészen véletlenszerűen hozott össze a sors. Nem a napokban kezdtem el tesztelgetni, hanem már több mint egy hónapja használom, és azóta békében élek a bőrömmel.

A megismerkedésünk sztorija majdhogynem romantikus. Elutaztam egy-két napra, és a feledékenységemnek köszönhetően nem vittem magammal testápoló krémet. Kellett gyorsan egy olcsó, bármilyen kencefice, ami kiszolgál addig, míg visszatérek. Nem igazán érdekelt akkor, hogy a hiperérzékeny bőröm nem fogad el akármilyen krémet, csak azt tartottam szem előtt, hogy ne vesszen sok pénzem kárba, ha netalántán csupán egy futó kaland vagy kilengés lesz számomra az otthon felejtett kence után.

Örök szerelem

A boltban az árával és kellemes nyárillatával fogott meg, a használatakor viszont már a könnyedségével, a frissítő hatásával, illetve a szupergyors felszívódásával is lenyűgözött.

A bőrfeszesítő hatékonyságáról sajnos nem tudok túl sokat nyilatkozni, mert a szárazságot és az érzékenységet leszámítva szerencsés bőrtípusom van, hiszen annak ellenére is tartja a feszességét, hogy nem tartozom már a hamvas húszas korosztályhoz, ráadásul távolról sem mondhatom magam a testmozgás bajnokának.

Ám, úgy hallottam, hogy ebből a szempontból messze elmarad a professzionális termékek mögött, legalábbis senki nem zeng ódákat arról, hogy milyen pazarul visszaállítja a megereszkedett kontúrokat. Ha engem kérdez valaki, egy krém amúgy is kevés a feszesség visszanyeréséhez.

Ez a testápoló sem tud annyi mindent, amennyit ígér, de nem lehet elsiklani afelett, hogy nem hagy maga után zsírréteget, pillanatok alatt felszívódik, és nem fénylik tőle a bőr, miközben tartósan hidratált és selymes marad. Én leginkább a tavaszi-nyári időszakra ajánlom a használatát, mert nem tömíti el zsírral a pórusokat, valamint cseppet sem olyan, amit leizzad magáról az ember.

Sheavajat, napraforgóolajat és egy kis koffeint tartalmaz, és, bár van benne illatanyag – valamint néhány olyan összetevő, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda -, ez a testápoló még elenyésző allergiás reakciót sem váltott ki a kényes hámrétegeimből.

Szerintem a koffein frissítő hatása a legjobb benne, mert a felkenés után szinte érezni lehet, ahogy beindul a vérkeringés. Olyankor kellemesen bizsereg a bőröm, mint testradírozás után, és a teljes felüdülés állapotába kerülök. Sajnos ez csak pár pillanatig tart, de a bársonyos puhaság érzése egész nap elkísér.

Az ára nagyon változó, általában 500 forint körül mozog, de elég gyakran szerepel az akciós termékek között. 400 ml-es kiszerelésben kapható.

  • Megosztás:
hirdetés