Ahogyan télen, úgy nyáron is könnyű hibákat véteni a bőrápolás során, még akkor is, ha úgy gondolod, mindent jól csinálsz.

Összegyűjtöttünk néhány gyakori bakit, melyet sokan elkövetnek a nap káros sugarai elleni védekezés során.

Ha nem hidratálsz napozás után

Sokan úgy gondolják, azzal, hogy bőségesen adagolják a naptejet a napozáshoz, a hidratálás is le van tudva, hiszen a krém miatt nem szárad ki a bőr a melegben sem. Ez tévhit, hiszen a naptejnek nem a hidratálás az elsődleges funkciója. Ha bejössz a napról, mindenképp használj valamilyen bőrnyugtató kencét, hiszen fényvédő ide vagy oda, a bőrt akkor is kitetted az erős napsugaraknak. Egy házi aloe verás gél például nemcsak hidratál, de a hámlást is megakadályozza. Kattints ide a receptért!

Ha a napon kened be magad

Ha már a napon ücsörögve kened be magad naptejjel, azzal csökkented hatékonysági fokát, ráadásul az izzadás miatt kisebb mennyiség tud belőle beszívódni a bőrbe. Érdemes körülbelül húsz perccel azelőtt bemasszírozni a bőrödbe, mielőtt kimész a napra, megvárni, míg beszívódik, és úgy nekifeküdni a napozásnak. Persze az utánpótlásról ne feledkezz meg, néha kend át magad a krémmel sütkérezés közben is.

Ha matekozol a faktorszámmal

Bármennyire csábító összekeverni a tavalyról megmaradt 20-as és 15-ös naptejet, sajnos nem ugyanaz lesz a végeredmény, mintha eleve erősebb krémmel kented volna be magad. A két naptej faktorszámai ugyanis nem számítanak extra faktornak, ugyanúgy 20-as marad a védelem. Ha 35-ös faktorú naptejre van szükséged, akkor olyat vásárolj.

  • Megosztás:
hirdetés