A Body Shop, úgy látszik, vonzódik a különféle bódító hatással is rendelkező összetevők iránt, a kenderes testápoló-sorozat után az abszintos kézápolókkal álltak elő.

Az Artemisia absinthiumot, vagyis a fehér ürmöt tartalmazó termékeket fertőtlenítőként hozta forgalomba a cég. Van közöttük kézkrém, sűrűbb kézápoló, folyékony szappan és utazáshoz való kézfertőtlenítő.

Az abszintkivonat, amit helyesebb lenne ürömkivonatnak hívni – de az kevésbé hangzik jól – tisztító hatású, így, aki aggódik a bacik miatt, annak tökéletes ez a termékcsalád. A krémek antik hatást keltenek – ahogyan a cég többi kézápolója is -, csinos fémtubusból kell kinyomni őket.

Friss illat, nyári hatás

A kézkrémnek kellemes, friss, kissé fanyar illata van, így a férfiak is szeretik majd, bár lehet, hogy lesz olyan nő, aki édesebb aromákra vágyik a kezén. Állaga krémzseléhez hasonló, vizes alapú, éppen ezért csodálkoztam, hogy miért télen álltak elő ezzel a változattal.

A kézkrém könnyen eloszlatható, és pillanatok alatt beszívódik, így irodai használatra tökéletes lehet, hiszen nem kell perceket várni, amíg újra a billentyűzethez lehet érni anélkül, hogy összezsíroznánk azt.

A hatása viszont sajnos télen kevés. A hideg által megtépázott kezeken ez a könnyű kis lotion nem segít, a használat után hidratált lesz a bőr, de ez gyorsan elmúlik. Nem tudom, hogy a benne lévő alkoholnak köszönhető-e, de én még szárító hatást is éreztem. Úgyhogy eltettem nyárra, mert akkor viszont tökéletes lesz, egyrészt a friss illat, másrészt a könnyű állag és a gyors beszívódás miatt.

  • Megosztás:
hirdetés