Nem titok, hogy a beszáradt sminkeket is meg lehet menteni, ám egyáltalán nem mindegy, melyiket hogyan hígítod.

A szemhéjtus például többféle formában is kapható, de a folyékony tust máshogyan kell feljavítani, mint a zseléset. Elmondjuk, melyiknél mi a teendő.

Folyékony szemhéjtus

Talán folyékony szemhéjtust használnak a legtöbben, mivel aránylag könnyű vele szépen dolgozni. Ha beszáradt, adj hozzá egyetlen csepp babaolajat, óvatosan keverd el az ecsettel, és máris újra a régi lesz. Figyelj rá, hogy ne szaladjon meg az olaj, mert ez oldja a festéket, és, ha túl sokat teszel bele, a smink darabossá és használhatatlanná válik.

Zselés szemhéjtus

A zselés szemhéjtussal könnyű dolgod van, nem kell hozzáadni semmit, egyszerűen melegítsd fel egy kicsit a használat előtt. Ez történhet hajszárítóval is, de az is segít, ha néhány percre ráteszed a radiátorra, vagy, ha még nem olyan durva a helyzet, elég, ha a két tenyered között átgyúrod egy kicsit a tégelyt. Vigyázz, hogy ne legyen túl forró, mert ez egyrészt veszélyes, másrészt, ha kihűl, még keményebb lesz, mint előtte.

Por állagú tus

A por állagú vagy más néven száraz tusok is tönkre tudnak menni, esetükben inkább a benyirkosodás, csomósodás a jellemző. Fogj egy akkora pénzérmét, amekkora éppen befér a tégely száján, vond be papírtörlő kendővel, és alaposan nyomd rá a tusra! Nyomkodd meg még néhányszor, majd óvatosan vedd ki. Ez felszívja a felesleges nedvességet.

  • Megosztás:
hirdetés