Bár az idei nyár nem kedvezett a barnulni vágyóknak, ha mégis sikerült lesülnöd, érdemes minél tovább megtartani a napcsókolta színedet.

Ha az alábbi lépéseket betartod, nem kell attól tartanod, hogy néhány nap alatt lehámlik a nagy műgonddal elért szín.

Így mosakodj!

Amíg a barnaságodat őrzöd, tartózkodj a kádban való mártózástól, maradj a langyos tusolásnál, amit minden alkalommal hideg vizes zuhannyal zárj. Ettől ugyanis a bőr több faggyút termel, ami meggátolja a kiszáradást és a hámlást. Ne használj szivacsot vagy olyan fürdőkesztyűt, melynek érdes a felülete, mert ezzel ledörzsölöd a barnaságot. A durva frottírtörölközővel is csak óvatosan, gyengéd mozdulatokkal itasd fel a vizet a bőrödről.

Radírozás

A bőrnek ilyenkor is szüksége van a radírozásra, hiszen az elhalt hámsejteket el kell távolítani, hogy az egészséges barnaság ne egyben kopjon le, szürke bőrdarabok formájában. A szivacs helyett válassz inkább tusolóradírt, mellyel heti kétszer-háromszor átmasszírozhatod a bőrödet.

Ápolás

Nyár végén kiemelten fontos a nedvességpótlás, mert a napbarnított bőr hajlamos a kiszáradásra. Válassz olyan krémet, melyben az olívaolaj vagy a tej is szerepel az összetevők között, de azzal is sokat teszel a bőröd szépségéért, ha a hidratálókrém használata mellett kétnaponta bekened sima olívaolajjal.

Belsőleg

Nemcsak a bőr felületén tartósíthatod a nyári színedet. Fogyassz sok C-vitamint, és naponta egyél meg egy kisebb sárgarépát – ennél többet azonban ne, különben a barnaság könnyedén átcsaphat sárgás színbe.

  • Megosztás:
hirdetés