Az avokádót már nálunk lehet kapni minden nagyobb élelmiszer boltban, egyáltalán nem nehéz hozzájutni, és érdemes is beszerezni, mert ősszel és télen különösen jó szolgálatot tehet a bőrödnek és a hajadnak is. 

Mire jó az avokádó?

A hidegben a bőr könnyebben kiszárad, és amíg a sapka alatt a haj hamar zsírosodik, addig a hajvégek sprőddé válhatnak. Ilyenkor több zsírra van szüksége a szervezetnek kívülről és belülről is. Az avokádó ilyenkor tökéletes. 

  • Az avokádóban rengeteg értékes tápanyag található, elsősorban többszörösen telítetlen zsírsavai miatt érdemes fogyasztani, de fehérjetartalma is jó a bőrnek. Többféle B-vitamin van benne, de antioxidáns E-vitaminból is sokat tartalmaz, ezek mind nagyon jót tesznek a bőrnek, a száraznak és zsírosnak egyaránt.
  • Az avokádó magában is nagyon jól használható arcpakolásként. Sokkal egyszerűbbet nem lehet kitalálni, csak össze kell törni egy villával, majd a megtisztított, leradírozott bőrre felvinni és otthagyni 20 percet. Természetesen lehet hozzá tojást keverni vagy pár csepp olajat, ami még táplálóbbá teszi a pakolást.
  • Az avokádót a hajra, illetve a fejbőrre is lehet alkalmazni. Az utóbbi akkor érdekes, ha valaki száraz korpával küzd, az avokádóban található olaj segíthet a problémán, a száraz hajat pedig selymessé teszi.

Az avokádónak nemcsak a húsát használhatod a szépségápolásban, de hidegen sajtolt olaja nagyon jó szarkalábak ellen, a krémedhez keverve az egész arcra használhatod telente. 

  • Megosztás:
hirdetés