Tizenévesen sem könnyű a zsíros bőr kellemetlenségeivel megküzdeni, de felnőttként még kétségbeejtőbb, amikor azok a fránya pattanások megjelennek az arcon.

Ilyenkor a legrosszabb, amit tehetsz, ha a radikális módszerhez folyamodva alkoholos tonikot vásárolsz, mondván, hogy az majd leszárítja az aknékat, de valójában ezzel csak még inkább beindítod a faggyútermelést, ami további pattanások megjelenéséhez vezet. Mi ehelyett ajánlunk egy házilag elkészíthető, teljesen természetes arctisztító tonikot, mely kifejezetten az olajos bőr és a gyulladt pattanások kezelésére szolgál.

Kamillás-mentás tonik

Amire szükséged lesz:

  • 3 evőkanál szárított kamillavirágzat
  • 3 evőkanál felaprított, friss mentalevél

Egy lábosba engedj egy liter vizet, szórd bele a kamillavirágot és az apróra vágott mentalevelet. Tíz percig forrald a keveréket, majd vedd le a tűzről, és hagyd néhány percig állni, csak ezután szűrd le. Amikor lehűlt, töltsd bele egy flakonba, és állítsd a fürdőszobába. Vattapamacsra önts belőle esténként keveset, és a megtisztított arcot töröld át a tonikkal. 

A kamilla gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően azonnal segít a bőrt megnyugtatni, mindemellett pedig fertőtlenít is, azaz leszámol a baktériumokkal. A menta szintén nyugtat, hűsít, és serkenti a vérkeringést, ami jótékonyan hat a bőr szerkezetére. A keverék körülbelül egy hónapig áll el.

  • Megosztás:
hirdetés