A zsíros bőr sokszor érzékeny is, és sajnos az erre a bőrtípusra javasolt készítmények nagy része túlságosan is agresszív: alkoholt vagy szalicilsavat tartalmaznak, melyek felületi vízhiányt okoznak, ami még inkább faggyútermelésre ösztönzi a bőrt.

De tisztításra természetesen szüksége van a zsíros bőrnek, ezért most megosztunk egy szuper bőrradírreceptet, ami eltünteti a felesleges zsírt, leszedi az elhalt hámsejteket, és kellőképpen kíméletes, sőt, az aknés tüneteket, melyek nem összekeverendőek a pattanásokkal, is csökkentheti.

Arcradír zsíros bőrre

Hozzávalók:

  • szódabikarbóna
  • méz
  • kevés víz

A mézet egy nagyon kevés vízzel hígítsd fel, majd keverd el a szódabikarbónával, rögtön vidd fel a keveréket a már megtisztított arcra, lassú, körkörös mozdulatokkal masszírozd át a bőrt egy-két percig, majd bő vízzel mosd le a keveréket. Nagyon fontos, hogy utána hidratálj, mert a méz, a tévhitekkel ellentétben nem teszi ezt, hanem épp ellenkezőleg, kiszippantja a vizet a bőrből.

A szódabikarbóna szemcséi elég kicsik ahhoz, hogy ne sértsék fel a bőrt, de azért alaposan tisztítanak, felszívják a zsírt. A méz azért jó, mert fertőtlenítő hatású, így az aknét okozó baktériumokat is elpusztítja, legalábbis egy részüket.

  • Megosztás:
hirdetés