Általában a vasárnap estéket szoktam teljes regenerálódásra szánni, ilyenkor van időm arra, hogy kicsit foglalkozzak a bőrömmel. Az utóbbi időben erre a célra az Alverde Clear Iszapos Arclemosót használom, ami nagy kedvenccé vált, egyrészt természetes összetevőinek, másrészt hatékonyságának köszönhetően. Az illata pedig már csak a hab a tortán.

Iszapos pakolás

Annyit hallottam már az iszap bőrre gyakorolt jótékony hatásairól, hogy néhány hete úgy döntöttem, kipróbálom. Első utam a DM sajátmárkás termékeihez vezetett, ezekben még sosem csalódtam, ráadásul árban is megfizethetőek, ezért esett a választásom az Alverde Clear Iszapos Arclemosóra. Bár a terméket mindennapos használatra ajánlják, én csak hetente egyszer, pakolásként szoktam felvinni, mert szerintem kissé nehéz állandó lemosónak. Ráadásul az a tapasztalatom, hogy nem is szedi le maradéktalanul a sminket, ezért előtte mindig használom a szokásos arctisztítómat.

Úgy szoktam, hogy amikor felviszem a bőrre, alaposan átmasszírozom vele az arcom, különös tekintettel azokra a részekre, amikről tudom, hogy problémásak, vagyis oda, ahol nagyobbak a pórusaim és emiatt gyakrabban gyűlnek be itt a mitesszerek és a pattanások. Az iszap eleve jót tesz az ilyen jellegű problémáknak, de attól, hogy néhány percig masszírozom, még a vérkeringésem is felfrissül, ami szintén jótékonyan hat a bőrre. Ezután 10-15 percig szoktam fent hagyni, ami alatt rászárad a bőrömre, végül pedig langyos vízzel leöblítem róla.

Nekem egyértelműen bevált ilyen formában is, miután lemosom, mindig azt érzem, hogy a bőröm sokkal tisztábbá és feszesebbé vált. Egészséges és élettel teli benyomást kelt, ami ritka, mert smink nélkül mindig sápadtnak és fakónak tűnök, mintha kihipóztak volna. Ráadásul az is állandó problémám, hogy a T-vonalam becsillan, de ilyenkor ennek nyoma sincsen. Olyan, mintha normál bőrtípusom lenne, nem pedig zsíros.

És akkor arról még nem is beszéltem, hogy azok a pórusok, amiket egészen távolról is lehet látni ilyenkor mindig kisebbnek tűnnek és – bár lehet, hogy ezt már csak én képzelem be – a mitesszerek száma is megritkul.

Az egyetlen kényelmetlenség vele kapcsolatban, hogy az iszap hihetetlenül tapad a hajszálakra, ezért én csak olyankor használom mikor hajmosás előtt állok.

Az arclemosót egyébként körülbelül 900 forintért vettem, azt gondolom, hogy ez szinte aprópénz ahhoz képest, mennyire elégedett vagyok vele.

  • Megosztás:
hirdetés