Nem volt még annyira régen, amikor csak főiskolai ösztöndíjból és külsős újságírói fizetésből éltem, és a drogériák saját márkás polcainál távolabbra nem merészkedtem az alapozók, szemceruzák és körömlakkok dzsungelében.

Ma sem vagyok az a típus, aki órákig bogarássza a tubusokon az összetevőket, és a félhavi fizetésemet sem szoktam egy 10 milliliteres korrektorra költeni, de manapság már inkább a középkategóriás, jól ismert márkanevek termékei közül válogatok. Néhány hete azonban a szükség csónakja új vizekre vitt.

Nem tud sokat, de azt sokáig tudja

Az egész úgy kezdődött, hogy fizetés előtti utolsó hét volt, és összesen 6 ezer forinttal a pénztárcámban mentem be a Müllerbe szempillaspirált és alapozót venni. Valószínűleg minden normális ember előbb alapozót választott volna, elvégre azt keni rá a bőrére, de én, a szempillamániás természetesen előbb egy Astor-spirálra ruháztam be, majd a megmaradó 2 ezer forintomért próbáltam alapozót keresni.

A Catrice Photo Finish alapozó megfelelt az árkategóriának, és még pumpás is volt, ezért úgy döntöttem, egy próbát megér.

A másnap reggeli éles bevetés során elsőnek az tűnt fel, hogy nagyon sűrű, emiatt egy nyomásnyi adag is elég volt belőle, tehát nemcsak az ára barátságos, még kiadós is – duplán megéri.

A színe is megfelelő, nekem elég világos a bőröm, de a legvilágosabb árnyalat passzolt hozzá, nem ütött el az arcom színe a nyakamétól. Az eldolgozással már voltak problémáim, ha egy kicsit határozottabban nyomtam a szivacsot az arcomra, rögtön csíkozott, de nagy, laza mozdulatokkal dolgozva sikerült kiküszöbölni ezt a gondot.

A tubus felirata azt ígéri, hogy az alapozótól olyan lesz az arcom, mint egy retusált fotón – bár nem vagyok egy Photoshop-guru, azért azt hiszem, ez távol áll az igazságtól. Az alapozó fedését én inkább a közepesnél valamivel gyengébbnek ítélném meg, egy réteg púder mindenképpen kell még rá, cserébe viszont elég tartós – az ígért 18 óra persze túlzás, de nagyjából kibírta a nap végéig, és még az illata is finom.

Nem állítom, hogy ez lesz a kedvenc alapozóm, de ennyi pénzért szerintem mindenképpen jó választás, és, ami azt illeti, drágább, de rosszabb minőségű termékkel is találkoztam már.

  • Megosztás:
hirdetés