Hamarosan egészen hidegre fordul az idő, lassan mindenhol beindul a fűtés, és egyik tényező sem tesz jót a bőrnek, és valószínűleg először a szádon fogod érzékelni, hogy milyen hamar kiszárad. Érdemes jó előre felkészülni, és olyan ajakápolót készíteni, ami biztos, hogy táplálja a bőrt, és nincs benne olyan anyag, ami ronthat a helyzeten. Szerencsére ezt nem nehéz megalkotni.

Ajakápoló házilag

Nagyon könnyű házilag szőlőzsírt előállítani, nem kell hozzá semmilyen különleges előképzettség. Ez egy illatmentes változat, az illóolajok ugyanis kis koncentrációban is irritálóak lehetnek. 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál szűz kókuszolaj
  • 2 evőkanál kakaó- vagy sheavaj
  • 1 evőkanál méhviasz

A szűz kókuszolaj azért fontos, mert ebben sokkal több a tápanyag, mint a főzéshez használt tisztított változatban. 

Vízfürdő felett vagy duplafalú edényben olvaszd össze a hozzávalókat, majd töltsd kis tégelyekbe vagy hobbiboltban kapható, csavarható szőlőzsírtokba. Ha az utóbbit választod, ne nagyon forrón töltsd be, hogy a műanyagból ne oldódjon ki semmi bele nem való. 

Mindegy, hogy melyiket választod, de olyan edénykébe töltsd, amibe nem kell ujjal belenyúlni, hanem oda tudod nyomni a szádhoz, mert nem túl higiénikus, ha kézzel viszed fel.

Ez a mennyiség elég sok, így egyszerre több tégelyt készíts elő, a barátnőid biztos örülnek majd a házi ajakápolónak. Éjszakára pedig ne csak ezt használd, hanem nyugodtan kenj az ajkakra is vizes szérumot vagy aloe vera zselét.

  • Megosztás:
hirdetés