A T-vonalon és főként az orron éktelenkedő fekete pöttyök nemcsak zavaróak, hanem rendkívül makacsak is, de ezzel a módszerrel könnyedén megszabadulhatsz tőlük.

A mitesszerek nemcsak a kamaszkort keserítik meg, felnőttként ugyanúgy szembesülhetsz velük, ha a bőröd hajlamos a zsírosodásra. Aki egyszer már küzdött a kis fekete pontocskák ellen, az jól tudja, milyen makacs ellenséggel van dolga. A kozmetikus ugyan profin eltávolítja őket, de nem mindig van arra idő, hogy kezelésekre járjon az ember, a nyomkodás pedig csak rontja a helyzetet, mert a tövisek körüli bőr be is gyulladhat. Szerencsére akad egy házi módszer, mely olcsó és pofonegyszerű.

Csak keverj össze egy teáskanálnyi, sütéshez használatos zselatinport három teáskanálnyi tejjel, és addig kavargasd, míg homogén masszát nem kapsz, azután dobd be a keveréket körülbelül tíz másodpercre a mikrohullámú sütőbe. Melegítés után újra kutyuld össze, majd egyenletesen vidd fel a bőrödre. Nagyjából 15 percig hagyd az arcodon a maszkot, és, miután megszáradt, csak emeld le a kezelendő felületről. Látni fogod, hogy a fekete fejű mitesszerek tövestől beleragadnak a masszába, mely ragyogóan tiszta bőrt hagy maga után.

  • Megosztás:
hirdetés