Mostanában egyre több helyen olvasni a varázsmogyoró – angolul witch hazel – jótékony hatásairól. Az amerikai gyógynövényt már évszázadokkal ezelőtt is ismerték, de csak mostanában kezd újra bekerülni a köztudatba.

Beszerezheted interneten keresztül vagy bioboltokban, a legtöbb helyen 700-1500 forint között mozog az ára. Összegyűjtöttük, mi mindenre jó ez a természetes csodaszer!

Bőrápolás

A varázsmogyorónak a benne található csersav miatt pórus- és érösszehúzó hatása van, ezért érdemes arctisztítóként használni. Megoldja a tág pórusok problémáját, eltünteti az apró, piros hajszálereket és véraláfutásokat, valamint feszesebbnek, üdébbnek és egyenletesebbnek mutatja a bőrt. Gátolja a pattanások, mitesszerek kialakulását, és hatékonyan gyógyítja az elkapart sebeket a bőrön.

Szájápolás

A varázsmogyoróból készült főzet baktériumölő hatása miatt remek szájöblítőként funkcionálhat. Meggátolja a kellemetlen lehelet kialakulását, védi az ínyt a gyulladástól és a különböző fertőzésektől, és még a fogbetegségek veszélyét is csökkenti.

Bőrirritáció ellen

Ha a bőr viszket, kipirult, vagy esetleg leégett a napon, szintén megoldást jelenthet a varázsmogyoró. Nyugtatja a bőrt, lelohasztja a gyulladást, és még a rovarcsípések okozta kellemetlenségekben is enyhülést hoz. További számos jótékony hatásáról ide kattintva olvashatsz!

  • Megosztás: