A nyár közeledtével talán te is egyre többet tartózkodsz a szabadban, ahol ki vagy téve a napfény jó és káros hatásainak egyszerre. Könnyű összezavarodni, hogy mennyire káros vagy egészséges a napon tartózkodni, ezért a Nimue segített nekünk összegyűjteni, hogy mire kell feltétlenül odafigyelned nyáron, és mit használj, hogy bőröd teljes mértékben védve legyen.

A napfény jótékony hatásai

Szerotonin: boldogság, kiegyensúlyozottság, nyitottság

A napfény optimalizálja a boldogsághormonként is ismert szerotonin nevű agyi ingerületátvivő anyag szintjét, így javítja a hangulatot, az étvágyat. Hatására az ember nyáron sokkal vidámabbnak érezheti magát, könnyebben ismerkedik, és tele van energiával.

D-vitamin: erős csontok

A D-vitamin nagy részét a szervezet saját maga állítja elő napfény hatására. A nap vitaminjának feladata, hogy beépítse a kalciumot a csontokba és fogakba, így azok erősebbé válnak. Emellett a D-vitamin elősegíti a szív megfelelő működését, a hormonképződést, és a hangulatra is jó hatással van, így nyugodtabb és optimistább lehetsz tőle, de még a fogyást is elősegíti.

Tisztább arcbőr

Az UV-B sugárzás hatására beindul a bőr hámlási folyamata, ráadásul a napfény gátolja a baktériumok elszaporodását is. Így lehetséges az, hogy a bőr nyáron sokkal tisztábbnak tűnik, és jóval kevesebb pattanás is van rajta.

Azonban az ózonréteg elvékonyodása miatt szembe kell néznünk a napfény, a napozás fokozódó veszélyeivel.

Amiben a napsugarak veszélyesek

Ráncok, bőröregedés

A bőr természetes öregedési folyamatát az UV-A sugárzás felgyorsítja. A problémát a szabadgyökök sejtkárosító hatása okozza, ami a bőr feszességért felelős rugalmas rostjaiban, például a kollagénben tesz kárt. A ráncosodás elsősorban esztétikai problémát jelent, azonban hosszú távon egészségügyi probléma is kialakulhat a túl sok napégéstől.

Melanoma – a rosszindulatú bőrdaganat

A melanoma kialakulásának hátterében az UV-B sugárzás áll, ami megváltoztatja a bőrsejtek genetikai állományát, és tumort válthat ki az arra hajlamosaknál. A sok anyajegy, szeplő, a világos bőr és szemek, a szőke vagy vörös haj mind növelhetik a betegség kialakulásának esélyét. A legtöbb bőrrákos megbetegedés a napfény közvetlen hatása és a gyakori leégések miatt alakul ki, ezért is nagyon fontos a védekezés – nem csak napozás közben! Érdemes azonban jól megválasztani a fényvédőt, mert egyes készítmények nem tudják kiszűrni az ózonréteg elvékonyodásával fokozódó UV-B sugárzást, és csak az UV-A sugarak ellen védenek hatékonyan.

Mi a megoldás?

Ma már létezik a tökéletes orvoskozmetikai megoldás, ami engedi, hogy szabadon élvezd a napsütést, miközben maximális védelmet nyújt bőrödnek. A Nimue Sun-C SPF40 könnyű, nem olajos, 40 faktoros fényvédő, ami nemcsak az UV-A, hanem a bőrrákot okozó UV-B sugarak ellen is védi a sejtek DNS-ét. Antioxidánsokkal dúsított formulája gátolja a szabadgyökök képződését, és anti-aging hatásának köszönhetően csökkenti a bőröregedés látható jeleit.

A Nimue orvoskozmetikumok a hagyományos kozmetikumoknál jellemzően erősebb hatóanyagokat és koncentrációkat tartalmaznak, és kifejezetten egyes bőrproblémákra fejlesztették ki őket, ezért csak Nimue szakemberrel történő személyes konzultáció és ingyenes bőrdiagnosztika után tudod megvásárolni őket.

A Nimue orvoskozmetikai termékeket és professzionális kezeléseket keresd a SolenneMed Esztétikai Központban!

  • Megosztás:
hirdetés