A hajhullás kellemetlen velejárója az őszi évszakváltásnak. Vagy mégsem? Ha megteszed a megfelelő előkészületeket, akkor elkerülheted a problémát. Máris mondjuk, mit kell tenned!

Vitaminok

A hajhullás egyik oka, hogy a szervezet ősszel sokkal kevesebb vitaminhoz jut hozzá, mint a nyár folyamán. Hogy a rejtett tartalékok ne merüljenek le, célszerű folyamatosan pótolni a vitaminszintet: a különböző multivitamin-készítmények segíthetnek abban, hogy a hajad semmit ne érezzen meg az évszakváltásból. Kifejezetten ajánljuk a köröm- és hajerősítő vitaminokat, ezek pont ott fejtik ki a hatásukat, ahol szükség van rájuk.

Vérkeringés élénkítése

A fejbőr vérkeringése fontos szerepet játszik a hajszerkezet minőségében, ezért érdemes naponta egyszer végigmasszírozni a fejbőrt az ujjakkal. Az oxigénellátás javulásának köszönhetően a hajhagymák több tápanyagot tudnak felvenni, ami a szerkezetüket is megerősíti, így a hajhullás kisebb valószínűséggel következik be.

Hajszesz használata

A gyógynövényes hajszesz használatról se feledkezz meg, a természetben fellelhető kincsek nemcsak a hajhullás meggátolásában, de új hajszálak növesztésében és egyéb frizurával kapcsolatos problémák megoldásában is segítenek. Hajszeszt készen is vehetsz bármelyik drogériában vagy bioboltban, de akár házilag is elkészítheted, íme, egy recept.

  • Megosztás: