Előfordul, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan az ember remélte, és az első házassága végül nem az utolsó lesz.

Manapság rengetegen újraházasodnak a válás után, és az esküvő szervezése során felmerülhetnek olyan kérdések, melyek korábban még nem voltak aktuálisak. Segítünk, hogy sikeresen eligazodj ezek – kissé ijesztő – útvesztőjében!

Illik-e nagy esküvőt tartani?

Ha kevesebb, mint öt év telt el az előző házasságkötésed óta, ami szintén nagy esküvővel járt, talán jobb, ha ezúttal visszafogottabbra veszed a figurát. Abban az esetben viszont nyugodtan tervezhetsz nagyobb felhajtást, ha ennél régebben volt az első lagzi, vagy kicsi és egyszerű volt. Ám, amennyiben egyikőtöknek ez lesz az első esküvője, nem gond, ha az eltelt idő hosszúságától függetlenül jobban megadjátok az esemény módját.

Meg kell hívni a volt férjet, volt feleséget?

Semmi sem kötelező. Ha jó viszonyban maradtatok, és úgy érzed, a korábbi házastársad őszintén tudna örülni a boldogságodnak, nincs akadálya, hogy meghívd. Ha viszont maradtak tüskék, elvarratlan szálak, talán jobb, ha inkább lehagyod a nevét a meghívandók listájáról. Ugyanígy érdemes figyelembe venni a jegyesed akaratát: ha ő kényelmetlenül érezné magát az exed társaságában a saját esküvőjén, szintén nem ajánlatos vendégül látni az előző párodat.

Lehet hófehér a menyasszonyi ruha?

A régi időkben a menyasszonyi ruha fehér színe a tisztaságot, ártatlanságot jelképezte, így az elvált aráknak nem illett a második esküvőjükön ilyet viselni. Ez a tradíció azonban ma már egyre kevésbé aktuális, napjainkban főleg a szépsége miatt viselnek a menyasszonyok fehér ruhát. Inkább egyéni döntés kérdése a ruha árnyalata, ezért, ha neked is a hófehér tetszik, bátran felveheted. Ha viszont kényelmetlenül éreznéd magad benne, de maradnál a világos tónusnál, választhatsz krémszínű vagy törtfehér viseletet is.

  • Megosztás:
hirdetés