Még alig csöppentünk bele az őszbe, de a divatszakemberek már a tavaszi kreációkat vitatják. A tömeges sokkhatás és a kritikák tekintetében, máris megvan a legrondább tavaszi cipő várományosa, mely nemcsak az ízléstelen külcsín miatt vívta ki a fashionisták rosszallását.

A Párizsi divathéten mutatta be tavaszi ready to wear-repertoárját a Céline divatház, mellyel együtt a legújabb cipőkollekcióját is felvonultatta. Ennek pár darabja váltotta ki a futótűzként terjedő csodálkozást és megbotránkozást, sokaknál egyenesen kivágta a biztosítékot. Bár a Céline vezető tervezője, Phoebe Philo hordható lábbelikkel is előrukkolt a kikeletre, a bizarr, szőrmébe burkolt körömcipői és szandáljai úgy megakasztottak mindenkit, hogy nem tudtak túllépni rajtuk.

A kritikusoknak valóságos csemegeként szolgált a divatbotlás, szó szerint felélénkültek tőle. Azóta megy a találgatás a szakmabeliek és a sajtó részéről, hogy mi célja volt ezzel az egyébként tehetséges dizájnernek.

Egyes rosszindulatú elméletek szerint, a háromgyerekes tervezőnő túl sokat nézte a Sesame street kócos, bolyhos szörnyecskéit, melyekre kísértetiesen hasonlítanak a sárga, piros és kék szőrmecipői.

Mások szerint a bizarr, szőrmetalpú papucsszandálok egy házi mamuszra emlékeztetnek, és a modellek is úgy néztek ki bennük a hozzájuk rendelt selyemkabátokkal és otthonkaszerű selyemruhákkal, mintha szórakozott háziasszonyok lennének, akik elfelejtettek felöltözni reggel.

Ám az állatvédők figyelmét és rosszallását is kivívták az extrém, különc topánok, ugyanis valódi nerc szőrméből készültek. Nem tudni, hogy a támadások miatt vagy más okból, de a Céline honlapjára ki sem kerültek ezek a kreációk.

Reméljük, nem hurcolják meg jobban Phoebe Philo-t ezért a melléfogásért, hiszen ő csak egy meghökkentő, új trenddel akart előhozakodni, mely, bár mindenkit meghökkentett, nem vált be a célközönségnél. Megesik az ilyesmi.

  • Megosztás:
hirdetés