Még az is emlékszik a Bridget Jones ikonikus jelenetére, melyben a főhősnő belepasszírozza magát egy ormótlan karcsúsító bugyiba, aki nem is látta a filmet.

Az őt alakító színésznő tizenöt évvel az első rész után rávilágított, hogy bár mindenki duciként emlékszik Bridgetre, valójában egyáltalán nem volt az.

Renée Zellwegernek fel kellett szednie 9 kilót Bridget Jones megformálásához, mert a forgatókönyv szerint a karaktere egy kissé duci. A kétezres évek elején, az anorexiás modellek virágkorában a 163 centi magas és körülbelül 60 kilogrammos színésznő már valóban plus size-nak számított, de most úgy gondolja, hogy ez a jelző erős túlzás volt. A 47 éves sztár a Vogue interjújában emlékezett vissza a 2001-es film forgatására.

“Felszedtem néhány kilót. Nagyobb mellem lett, és egy kis pocakom is nőtt. Bridget súlya tökéletesen normális volt, és sosem értettem, hogy miért csináltak belőle akkora ügyet. Ha férfi színész játszott volna ilyen karaktert, őt nem vették volna nagyító alá” – mondta Renée Zellweger.

  • Megosztás:
hirdetés