Az apa-lánya tánc elsősorban amerikai hagyomány, de egyre több hazai lagzin is szerepet kap a menyasszony és édesapjának közös búcsúja.

A WeddingWire oldal több tucat olyan dalt gyűjtött össze, mely méltó lehet egy ilyen fontos tánchoz, ezekből válogattunk össze néhány különböző hangulatú és mondanivalójú dalt.

Ha az alábbiak között nem találod a tökéletest, akkor tekintsd meg a teljes listát!

Luther Vandross – Dance with my father

Ha valami igazán megható dalt szeretnél választani, mely tökéletesen kifejezi azt, amit az édesapáddal átéltél gyerekkorodtól kezdve, akkor Luther Vandross Dance with my father című dalát ajánljuk. Ez a dallam még szöveg nélkül is igazán megható és beszédes, vagyis tökéletes dal az apa-lánya tánchoz.

Celine Dion – Because you loved me

Filmek esküvői jeleneténél, az apa-lánya táncnál gyakran felcsendül Celine Dion klasszikusa, a Because you loved me. Keserédes dallama és szövege szívbemarkoló, tökéletesen passzol a pillanat melegségéhez.

Michael Bublé – Save the last dance for me

Hát kinek is járna az utolsó tánc, ha nem az örömapának? Michael Bubble feldolgozásában ez a dal egyszerre vidám és szomorú, felidézi a közös emlékeket, és a jövőbe is betekintést ad: apa kicsi lánya felnőtt, és többet már nem fog az édesapja lábán táncolni, ahogyan azt sok-sok évvel ezelőtt tette.

Guns N’ Roses – Sweet child O’ mine

Persze azokra is gondoltunk, akik nem kedvelik a fenti, lassú és talán kissé cukormázas dallamokat. A Guns N’ Roses Sweet child O’ mine című dala igazi klasszikus, ami akár egy esküvőn is megállja a helyét, ha nem is kifejezetten az apa-lánya vonatkozásban íródott.

  • Megosztás:
hirdetés