A melltartó fogyóeszköz, a mindennapi viselés során könnyen megkopik és elhasználódik.

Az embernek mégsincs szíve kidobni, főleg, ha a kedvencéről van szó. Ilyenkor, hogy ne teljen meg hordhatatlan darabokkal a fiók, jöhet az újrahasznosítás: íme, néhány szuper ötlet videós útmutatóval!

Készíts belőle neszeszert!

Vágd le a melltartó oldalsó, széles pántjait a lenti videón látható módon, majd menj végig ragasztópisztollyal a merevítők mentén, és nyomd össze a két kosarat. Hagyj meg egy pántot: dugd át a bal oldali felső és a jobb oldali alsó hurkon. A melltartó kapcsát a kosárba ragaszthatod vagy varrhatod, így zárható, akasztható neszesszert kapsz.

Ha kijött a merevítő

Ha az egyébként jó melltartónak annyi a baja, hogy kijött a merevítő, rögzítsd varrás nélkül, és újra hordható lesz. Nyomkodd vissza a fémet a helyére, majd nyomj a lyukra egy pöttyöt ragasztópisztollyal, és erősíts rá egy darab puha anyagot.

Pántok nélkül

A megfakult vagy szakadt pántú melltartót is újrahasznosíthatod. Vágj le róla mindent, csak a kosakarat hagyd meg, és ezeket ragaszd bele egy póló vagy ruha belsejébe, ahogyan a videón is látod. Ez különösen azoknál a daraboknál hasznos, amelyekből kilógna a pánt.

  • Megosztás:
hirdetés