A tavaszi kollekció kapcsán kirobbant botrány talán jót tesz a Saint Laurent divatháznak, de téli kollekciójukat még Stefano Pilati tervezte, akit álló ovációval búcsúztattak a nézők, nem véletlenül. Bár nemcsak idei téli kollekciójának szólt az elismerés, azt is megilleti, hiszen csodálatosan elegáns ruhák vonultak fel a kifutón.

Rizikós választás, ami működik

Az olasz tervező interpretálásában még az állatminta sem tűnik közönségesnek, a kabátok és ruhák szabásvonala egyszerű, így kompenzálva az egzotikus mintákat.

A bőrt, úgy látszik, folyamatosan hordhatjuk, semmi nem utal arra, hogy a tervezők megunnák. Stefano Pilati klasszikus fazonokhoz párosította a hagyományosan rockos anyagot, sőt, még egy overallt is kreált belőle, arról nem is beszélve, hogy némely esetben a feketétől is elvonatkoztatott.

A kabátok szintén nem nevezhetők unalmasnak, akár a szabás, akár a mintaválasztás kapcsán. A farmerhatású szövetkabát igazi telitalálat, ahogyan a fekete pelerin is, ami hihetetlenül nőies. A teveszín ebben a kollekcióban is megjelenik.

  • Megosztás: