A Balenciaga gyakran provokálja a jó ízlést, ám a legújabb kollekcióját már tényleg nem tudjuk mire vélni, szerintünk ocsmány és mindenki számára előnytelen fazonokkal van tele.

Az extravaganciájáról híres, francia divatház szereti felborzolni a kedélyeket: tavaly tavasszal úgy viccelte meg vásárlóit, hogy egy az egyben lemásolta az IKEA bevásárlószatyrát, és bőr változatban, méregdrágán dobta piacra. Valamit azonban nagyon tud a Balenciaga, mert ahelyett, hogy felháborodást váltott volna ki pimasz húzásával, egy felmérés szerint a legmenőbb divatmárkák közé kapott besorolást.

Ezen felbuzdulva, talán úgy gondolták, hogy bármilyen botrányos kollekcióval állnak elő, az ütni fog. Így is van, az őszi repertoárjuk valóban üt, méghozzá szíven, de nagyon erősen.

Akárhogy nézzük, és próbáljuk kozmetikázni magunkban a látottakat, bizony az oversize fazonokkal és a mintákkal is túlzásba esett a tervező, Demna Gvasalia, aki, úgy tűnik, nemcsak továbbviszi Nicolas Ghesquière hordhatatlan ruhákról szóló rémálmát, hanem még rá is tesz egy lapáttal.

  • Megosztás:
hirdetés