Ha létezik olyan, hogy az ember kinő egy színt, akkor velem és a rózsaszínnel minden bizonnyal ez történt. Utoljára talán kisiskolás koromban viseltem rózsaárnyalatokat, azóta maximum pizsamán vagy hálóingen tudom elképzelni az efféle babatónusokat a ruhatáramban. Ám, amikor megláttam Anna Rita Noviello új kollekcióját, még belőlem is kiszakadt egy csodálkozó sóhaj.

Az AnnaRita N márka tervezője, inspirációsugalmazója és alapítója mindig jó érzékkel gyúrja össze a bájos, habkönnyű eleganciát a modern, városi stílussal, ezúttal viszont vékony jégen táncolt tűsarkú cipőben. Legalábbis pont ilyen bátor és veszélyes manőver volt tőle az, hogy a teljes tavaszi felhozatalát a púderrózsaszín árnyalatoknak szentelte.

Könnyen előfordulhatott volna, hogy a fényes és lágy anyagokkal kombinált, romantikus színvilágtól émelyítővé, szirupossá vagy csömörkeltővé válnak a kreációi, szerencsére azonban nem ez történt, az elképzelés nagyon jól működik, még a rózsaszíntől idegenkedők számára is.

A tervező titka valószínűleg abban rejlik, hogy nem tiszta babarózsaszínbe mártotta az ecsetét, hanem pasztelles tónusait halványszürkével, lazúros levendulával és arannyal keverte össze. A balanszként beemelt vörös szintén tökéletesen teszi a dolgát, mert szenvedélyes energiájával ellensúlyozza a csöpögős romantika érzetét, ezáltal megalapozza a harmóniát.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a tervezőnő szándékosan kerüli a rózsaszínnel összefonódott habos-tüllös, tündérszerű fazonvilágot, így a fellegek helyett inkább a modern, kifinomult nőiesség stílustalaján lavíroz. Az egyszerű szabások modern hatást keltenek, ugyanakkor a kiegészítő darabok gazdagsága elevenné teszi a letisztult képet.

  • Megosztás:
hirdetés