Az övek tipikus sajátossága, hogy sosem ott vannak kilyukasztva, ahol azt az ember szeretné: a balra eső lyuk már túl szoros, a jobbra eső viszont laza.

Ilyenkor két lehetőség van, vagy nem hordod soha a nadrágtartót, vagy készítesz rá egy lyukat. Mi az utóbbit ajánljuk, sőt, azt is eláruljuk, hogyan teheted meg ezt egyszerűen.

Öv lyukasztása

Habár kapható a boltokban bőrlyukasztó szerkezet, nem biztos, hogy ilyet tartasz otthon – ilyen esetben a következő módszert javasoljuk. Egy ceruzával jelöld meg, hová szeretnéd az új lyukat ütni. Tedd rá az övet valamilyen fadarabra, amit nem sajnálsz – ez azért fontos, hogy ne az asztalt sértsd fel lyukasztás közben.

Fogj meg egy hústűt, zsákvarrótűt, esetleg árt – ha utóbbit tartasz otthon. Kicsit hevítsd fel a végét, majd tedd a megjelölt pontra, és kalapáccsal üss rá a tetejére határozottan. Ha hústűt vagy zsákvarrótűt használsz, akkor többször, picit megdöntve is ütögesd a lyukba, hogy elég nagy legyen a rés az öv fém akasztójának. Az árral nagyon szép, kör alakú lyukat tudsz ütni, ezt nem kell bővítgetni. Ha kész, máris hordhatod az övet.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés