Alig, hogy a világ ráunt a természetes és bájos Adele-ra, mint az időzített bomba, úgy robbant be a köztudatba a szomorkás, műkörmös Lana del Ray. Noha valódi nevén, Elisabeth Grantként már 2010-ben kiadott egy nagylemezt, az áttörés csak tavaly jött el számára. Mert mit ér egy énekesnő jogászok, marketingesek és stylistok nélkül? Lizzy végleg új nevet kapott, valamint piacképes arculatot, és óriás virágokból font koszorút a fejére.

A Born to die még mindig több ország lemezeladási listájának élén trónol, és hiába kérdőjelezik meg lépten nyomon kritikusok és rosszmájú bloggerek a 25 éves énekesnő eredetiségét, a felhajtás nem akar szűnni körülötte. Utálni legalább akkora divat, mint rajongani érte, de egy dolog vitathatatlan, a stílusa makulátlan. Még egy éve sincs, hogy megismertük, máris keresztül esett egy kisebb átalakuláson, nem is csoda, hogy havi rendszerességgel látjuk viszont címlapokon.

A milliomos vállalkozó, Rob Grant lányának valószínűleg nem esik nehezére az oldtimerekben csókolózó, kissé unatkozó floridai hercegnőt játszani, hiszen az élete sem sokban különbözik ettől a csillogó szereptől, hiába próbálta magát eleinte egy szál gitáros, lakókocsis lányként eladni. Így ugyan nem olyan egyszerű vele azonosulni, mint az említett konkurenciával, Adele-lel, egy-két stílustrükköt azért érdemes tőle ellesni. És itt nem az ajakfeltöltésre gondolok.

Lana védjegyei a laza hullámokban omló hajzuhatag, a glamúros smink, egy csepp ’60-as évek és némi hollywoodi póz. Az első hármat könnyedén magadévá teheted, az utóbbira pedig semmi szükség. A csodás hajkoronához csupán néhány nagyméretű hajcsavarót kell beszerezned, a művelet némi rutinnal nagyjából tíz percet vesz igénybe – plusz a szárítás. Egy kis segítség.

A tökéletes Lana Del Rey-sminket erős tusvonallal hangsúlyozott szemek és matt, pasztell árnyalatú rúzzsal festett ajkak alkotják, de feldobhatod műszempillával is. A ruháit mindig a nosztalgia jegyében válogatja, de, míg tavaly inkább színes, kislányos összeállítások jellemezték, újabban még letisztultabb, illetve dívásabb vonalat követ, sok fehérrel és feketével. Egy magasított derekú sort, decens, galléros blúz, vintage stílusú táska és feltűnő arany ékszerek – ilyen egy hétköznapi Lana Del Rey összeállítás.

  • Megosztás:
hirdetés