A kendermag az egyik legtáplálóbb élelmiszer, amit az emberiség már évezredek óta fogyaszt és gyógyszerként alkalmaz. Mindez nem véletlen, hiszen nagyon jó hatással van az egészségre kívül-belül.

hirdetés

A kendermag több fehérjét tartalmaz, mint a chia vagy lenmag

A hántolt kendermag nem tartalmazza a hallucinogén anyagot tartalmazó THC vegyületet, ami a növény levelében található, így bátran lehet fogyasztani. Ajánlott is, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet számára könnyen hasznosítható, gyors felszívódású növényi fehérjét.

Fogyókúrázóknak kifejezetten előnyös rendszeres bevitele, hiszen a fehérjén kívül számottevő mennyiségű rostot is tartalmaz. Elősegíti az anyagcsere optimális működését és kipucolja a bélrendszerben, valamint a vérerekben felhalmozódott salakanyagokat. Müzliben, főzve vagy olaj formájában is fogyasztható, utóbbiról ebben a cikkben olvashatsz még többet.

 

Számottevő mennyiségű omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakat tartalmaz, de E- többféle B-vitamin és olyan ásványi anyagok is megtalálhatók benne, amik vízhajtó hatásúak, így megakadályozzák a savtúltengést és puffadás ellen is hatásosak.

A bőrre kifejezetten jó hatással van, elősegíti a sebgyógyulást, oxigént juttat a sejteknek és a gyulladásos bőrbetegségek tüneteit is enyhíti. Napi két evőkanállal érdemes beépíteni az étrendbe, amivel nemcsak laposabb lehet a hasad és szebb a bőröd, de az immunrendszer általános működését is felturbózhatod.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés