Ezzel a finomsággal nem vétkezel a diétád ellen, hiszen egészséges, rostban gazdag alapanyagokból készül. A lelkednek is jót tesz, mert az íze az áfonyás pitére emlékeztet.

Még a dietetikusok is egyetértenek azzal, hogy az egészséges életmód nem egyenlő az önsanyargatással. Az ételek tápanyagtartalmára, minőségére és mennyiségére azonban oda kell figyelni, ha a testsúly megtartása vagy csökkentése a cél.

Ezért mi úgy gondoljuk, hogy egy kis finomság még a diétás étrendbe is belefér, persze nem akármilyen. A cukros édességeket könnyedén helyettesítheted gyümölcsös, krémes állagú turmixokkal, melyeket meg lehet bolondítani vaníliás aromával ízesített mandulatejjel vagy egy kis zúzott keksszel. Az alábbi recept Graham-kekszet tartalmaz, melynek egyik alapanyaga a Graham-liszt. Ez annyiban különbözik a sima búzaliszttől, hogy a magbelső és a csíra őrleményéből készül.

A teljes kiőrlésű liszt a búzaszemek mindhárom alkotóelemét, vagyis a magbelsőn és a csírán kívül a korpát is felhasználja. Így az egy fokkal egészségesebb, mert több rostanyaggal bír, viszont sütemények készítéséhez nem igazán alkalmas. A finomlisztnél azonban lényegesen előnyösebb tulajdonságokkal bír a Graham-liszt, mely kekszek alapanyaga is lehet.

Áfonyáspite-ízű turmix

Hozzávalók:

  • ½ csésze fagyasztott áfonya
  • 1 csésze vaníliás mandulatej
  • 1 evőkanál chia mag
  • 4 kockányi hosszúkás Graham-keksz
  • ½ csésze vaníliás görög joghurt

Magas rosttartalma miatt ez a turmix emésztésjavító hatással bír, és jóval több hasznos tápanyag található benne, mint például egy szelet süteményben. Hozzáadott cukor nélkül készül, ráadásul vitaminokban is bővelkedik.

  • Megosztás:
hirdetés