A Retikül.hu-n igyekszünk hírt adni neked minden fontosabb divateseményről, illetve ízelítőt a legújabb trendekből, de, ha a divat egy-egy szegmense érdekel, melyben jobban elmélyülnél, vagy csak úgy érzed, a szépségtippekből soha nem elég, olvasd az alábbi blogokat is – mi is követjük őket!

Divat a nagyvilágból

Az utóbbi időkben gomba módra szaporodtak az olyan oldalak, melyek street fashionnel foglalkoznak, közöttük az egyik nagyöregnek számít a The Sartorialist, melynek szerzője éveken át a divatszakmában dolgozott, utazásai során pedig nem tudta megállni, hogy ne fotózza le a világ különböző országaiban azokat az embereket, akiknek megjelenése vagy stílusa érdekesnek vagy inspirálónak tűnt.

A The Satorialiston így mára több száz érdekes, izgalmas fotót nézegethetsz. Az oldal előnye, hogy nem igényel nyelvismeretet, a képek önmagukban is esztétikai élményt nyújtanak, de, ha beszélsz angolul, akkor akár a kommentekben meg is beszélheted, melyik szettet találod jól sikerültnek vagy kevésbé szerencsésnek.

Cipőmániásoknak

A divat palettája széles és szerteágazó, de a cipők a legtöbbünk szívében különleges helyet foglalnak el. Így van ezzel a Topánkablog szerzője is, aki egész oldalát a szebbnél szebb lábbeliknek szentelte.

A blog nyitott az új kezdeményezésekre, a szerzője nemrég azt vállalta, hogy egy éven keresztül mindennap fényképpel dokumentálja, milyen cipőt viselt aznap, hogy a végére járjon, igaz-e a a feltevés, miszerint a nők a cipőkészletük mindössze 17,6 százalékát viselik rendszeresen.

A blogon egyébként a legnagyobb márkák újdonságai és a művészi haute couture lábbelik mellett valóban hasznos tippek is helyet kapnak – például, hogy a Casadei 153 ezer forintos cipőjének mását a Bershkában alig 9 ezerért lehet beszerezni.

Ha ez sem volna elég, külön jó pont, hogy a blog szerzője azt is megmondja, ha valami nem tetszik neki, így az oldal hiteles marad.

Hogy legyen kedved felöltözni

Szerintem nem én vagyok egyedül úgy vele, hogy, amikor reggel nincs kedvem felöltözni, és csak magamra kapok valamit, abban egész nap úgy is érzem magam – de, ha kreatívabb hangulatban vagyok, és kitalálom az outfitemet, akkor a nap hátralevő részében is pozitívabban állok hozzá a dolgokhoz.

Ha éppen átmeneti válságban szenvedek, és már napok óta nem volt kedvem semmi eredetit kitalálni, akkor szoktam felkeresni a Karla’s Closetet – a divatblogger ugyanis olyan élvezettel és leleménnyel kombinálja a vintage stílusú ruhákat és finom kis kiegészítőket, hogy nem létezik, hogy az embernek ne jöjjön meg a kedve ahhoz, hogy feltúrja a szekrénye mélyére csúszott, rég nem hordott darabokat – rosszabb esetben vásárolni induljon.

Karla egyébként napi outfitjei mellett életmódról is blogol, nemrég például a nyaralásáról osztott meg néhány fotót – hihetetlen, hogy még a szálloda is milyen stílusos, ahol lakott.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés