A vazelin nem más, mint tömény kőolajszármazék, így a vele való hidratálást semmiképpen nem ajánljuk.

Ugyanakkor sok minden másra használható ez a szer, nem érdemes tehát végleg lemondani róla.

Fogfehérítés

A szépségkirálynők legtutibb tippje a fogak vazelinnel való bekenése, ugyanis ettől fehérebbnek és ragyogóbbnak tűnik a fogsor, mindamellett, hogy az esetlegesen fogakra kenődött rúzs sem látszik meg rajta.

Illatosítás

Nem túl jó ötlet a test bőrfelületét teljes egészében vazelinnel hidratálni, az azonban nem okoz nagy gondot, hogy a parfüm alá kensz belőle egy keveset, ettől ugyanis az illat maradandóbbá és intenzívebbé válik.

Szemöldökszedés

Ha neked is kínzó fájdalmat okoz a szemöldökszedés, akkor használj arra is vazelint. Ez több okból kifolyólag is praktikus, először is, csökkenti a fájdalom mértékét, másrészt a szemöldökszálakat megfelelő helyen tartja, így nem fordulhat elő, hogy rosszat húzol ki a helyéről.

Körömlakkos üveg

Előfordult már, hogy a körömlakkos üvegre úgy rászorult a kupak, hogy aztán nem lehetett kitekerni, és mehetett a kukába a lakk? Ez nem történhet meg, ha a barázdás, csavaros részt használat után bekened egy kis vazelinnel. Lényegesen megkönnyíti a csavargatást, ugyanis így nem fordulhat elő, hogy a körömlakk beszáradt filmréteget képezne az üvegcsére.

  • Megosztás:
hirdetés