A reklámokat figyelve az embernek olyan érzése támad, hogy mindenki más igazán dús, legyezőszerű pillákkal született a világra, pedig ez nincs így. Amit a tévében látsz, az ügyes trükkfelvétel műszempillával és egy profi sminkessel, aki tudja, hogyan lehet a szempillákat úgy kifesteni, hogy azok dúsabbnak és hosszabbnak tűnjenek.

Igen, jól gondolod, hogy sokat nyom a latban a megfelelő kefe és spirál kiválasztása, azonban van egy aprócska trükk, ami megkétszerezi a pillák számát és méretét, illetve, amiről a sminkesek mélyen hallgatnak. Nem más ez, mint a hintőporozás.

Babahintőport a szempillákra

Tulajdonképpen arról van szó, hogy az első réteg spirálozás után babahintőporral kell a szempillákat bekenni. Egy kisebb tálkába szórj egy keveset a fehér porból, majd egy fülpiszkáló segítségével alulról és felülről is kend át a szempilláidat. Ezután kenj fel még egy réteg szempillaspirált, és várd meg, míg megszárad.

Ha többször egymás után spirálozol, annak több hátránya is van: a szempillák túl sok festéket vesznek fel, amitől jobb esetben csak összeragadnak, rosszabb esetben le is törnek, mert nem bírják el a rájuk nehezedő súlyt. A hintőpor pont ez ellen véd, tulajdonképpen elválasztja a két réteg festéket, így a szempilláknak esélyük sincs elnehezülni és összetapadni.

Még szebb végeredményt érhetsz el, ha a spirálozás előtt szempilla-göndörítőt is használsz.

  • Megosztás:
hirdetés