A szemhéjpúder-kínálatra nem lehet sok panasz, hiszen szinte a szivárvány összes árnyalatában meg lehet a dekorkozmetikumot vásárolni. Ha viszont érzékeny a bőröd, vagy egyszerűen csak szeretsz otthon kozmetikumokat gyártani, érdemes kipróbálni a szemhéjfestékek házi receptjét is.

Korábban már bemutattuk a pirosító, a szempillaspirál és a sminklemosó házi elkészítését is, most pedig sorozatunk legújabb tagjaként a szemhéjfesték elkészítésének pofonegyszerű titkába avatunk be.

Szemhéjpúder házilag

Hozzávalók:

  • tetszőleges színű ételfesték
  • babahintőpor
  • kevés víz

A tetszőleges színű ételfestéket néhány csepp vízben keverd ki. Akár több színt is összekeverhetsz, ha nem találod a megfelelő árnyalatot. Ezután adj hozzá annyi hintőport, amennyi szemhéjpúdert szeretnél készíteni. Minél többet keversz hozzá, annál világosabb árnyalatot kapsz végeredményképpen.

Amikor kész, egy vizes állagú masszát fogsz kapni, de ne ijedj meg tőle, ezt ki kell szárítani. Egy műanyag felületre – akár egy vajas doboz tetejére is – simítsd rá a pasztát és tedd félre egy éjszakára, hogy a nedvesség elpárologjon belőle. Amikor por állagúvá változik, kapargasd fel a műanyagról, és szitáld bele egy tiszta tégelybe.

  • Megosztás: