A legtöbb rendszeresen sminkelő nőt érinti a feleslegessé vált kozmetikumok problémája, kidobni viszont sajnáljuk őket.

Erre nyújtanak kézenfekvő megoldást a házi készítésű kenceficék, melyek több terméket vonnak össze, és így talán még el is használod őket.

Pirosító rúzsból és púderből

Ha van otthon olyan rúzsod, mely a pirosnak valamelyik árnyalatában játszik, de már nem tudsz vele mit kezdeni, gyárts belőle pirosítót! Így néhány perc alatt megszabadulsz két felesleges sminkszertől, és kapsz egy hasznos újat, teljesen ingyen.

Erre lesz szükséged:

  • rúzs
  • bőrszínű porpúder
  • tégely
  • fa spatula

Tisztíts meg egy kis tégelyt, majd töröld szárazra. Törd ki a rúzst a tokjából, és tedd bele az üres tégelybe. Fogd a fa spatulát, és kezdd el vele kenhetővé nyomkodni, kevergetni – néhány másodpercre a mikróba is beteheted, de csak alacsony fokozatra, illetve tényleg minimális időre.

Ha a rúzs már jól keverhető, kapard ki a púdert a dobozából, és add hozzá a rúzshoz, majd jól kutyuld össze a masszát, hogy ne legyen csomós. Minél sötétebb a rúzs, annál több púder kell majd hozzá, hogy világosabb tónust kapj – aszerint adagold, milyen árnyalatot szeretnél. A kész pirosítót óvatosan, az ujjad hegyével vidd fel az arcodra!

  • Megosztás:
hirdetés