A rövid körmök praktikusak, és jól is néznek ki, de van, aki, ha akarná, sem tudná megnöveszteni őket. Ha szeretnéd hosszabbnak vagy keskenyebbnek mutatni a körmeidet, akkor alkalmazd az alábbi, nagyon egyszerű, ugyanakkor látványos technikát.

Csíkokat a rövid körmökre

Ez pedig nem más, mint a körmök csíkozása, szigorúan nem keresztben. A hosszanti vonalak optikailag megnyújtják a körmöket, a színekkel játszva pedig elérhető, hogy keskenyebbnek tűnjenek, ami még inkább segít a növesztésben. A képeken ugyan nemcsak rövid körmöket láthatsz, de a technika működik.

Festhetsz vékony csíkokat a körmökre vagy szélesebb sávokat, szimmetrikusan vagy csak az egyik oldalra, igazából mindegy, a hatás majdnem ugyanaz. Először mindig a világosabb árnyalatokat vidd fel, majd erre jöjjön a sötétebb, fordított esetben ugyanis nagyon átütne rajta a szín.

A csíkokat megfestheted szabad kézzel is, de lehet, hogy jobban jársz, ha letakarod a festeni nem kívánt felületet. Ilyenkor arra ügyelj, hogy az alsó réteg teljesen megszáradjon, mielőtt ráteszed a takarómatricát.

A videón megnézheted, hogy érdemes megfesteni a csíkokat – az itt látottakat mindenféle hosszanti mintára alkalmazhatod.

  • Megosztás:
hirdetés