Az ombre vagyis színátmenetes trend már mindenhol megjelent, hajfestésben, a körmökön, sőt már a szemeket is így festjük. Elsőre talán úgy tűnik, hogy otthon lehetetlen kivitelezni, hogy neked is ilyen színes körmeid legyenek, de egyáltalán nem olyan nehéz az elkészítése, mint amilyennek elsőre tűnik.

Színátmenet több formában

Az eredeti ombre körmök általában három színből épülnek fel, finom átmenettel, általában egy színcsoportból, de többféleképpen is lehet festeni. Lehet egészen sötét a vége, pompázhat vidám fagylaltszínekben, készülhet farkasfog mintával is, de akinek nincs kedve pepecselni ezekkel, az egyszerűen minden körmét más árnyalatúra festi egy színből.

Így készítsd el!

Szükséged lesz a körömlakkokra, egy sminkszivacsra és egy fedőlakkra, valamint egy összemaszatolható felületre, mondjuk fényes kartonpapír darabra. Először is alapozd le a körmöket, hagyd megszáradni. Ezután fess három csíkot a lapra, majd nagyon óvatosan mártsd bele a sminkszivacsot úgy, hogy ne nagyon maszatolódjanak el az árnyalatok, tehát az átmenet megmaradjon, de kenheted a lakkot egynesen a szivacsra is. Ezután tulajdonképpen a körmökre kell nyomdázni a szivaccsal, lehetőleg nem összekenve a bőrt. Ezután hagyd megszáradni, majd fesd át ismét színtelen fixáló lakkal a művet. Itt megnézheted videón, hogy készül. A bőrre ragadt felesleget lemosóba mártott fülpiszkálóval szedheted le. Lehet, hogy elsőre nem sikerül, de egy kis gyakorlással csodáltos körmökre tehetsz szert.

  • Megosztás:
hirdetés